בדיקת חמץ בבית אשר לא הוכנס בו חמץ

שלום רב
בית שנוקה לחלוטין והוא איננו גדול [או לדוגמא נכנס לגור בבית חדש], וברור לו שאין שם חמץ, האם מותר לברך על הבדיקה, השאלה היא גם אם הברכה על הביעור, ויש לו לחם לבער מחר, מ"מ האם לא עדיף לברך רק בזמן הביעור.
וכן לא הבנתי מה עוזר להניח פתיתים הרי רושם איפה הם, ויודע איפה נמצאים [או אשתו יודעת] וא"כ לא צריך לבדוק בגללם. ואם כן גם אם יניח את כולם במקום אחד גלוי זה יהיה אותו דבר

תשובה:

שלום רב

אם לא הוכנס חמץ לבית אכן אין טעם לברך על הבדיקה כיון שהמקום אינו חייב בבדיקה, אבל אם גרו שם כמה ימים ואכלו שם חמץ, גם אם נזהרו שלא יכנס לחדרי השינה וכדומה, יש כבר חיוב בדיקה ואפשר לברך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בית חדש היה רק לדוגמא. השאלה היא בבית שגרו רק כל הבית נמכר לגוי [כי לא יהיו שם בחג] ושיירו חלק קטן שלא נמכר לגוי, והחלק נוקה היטב עד שאין בו כלל חשש חמץ. האם אפשר לברך.