האם מותר לערות מים רותחים על שיש שיתכן ומלוכלך בבשר וחלב?

שלום וברכה כבוד הרב
אמא שלי ואני רוצים להגעיל את השיש
היא ניקתה אותו, אך נגיד שאם יש עדיין כמה לכלוכים שעדיין דבוקים לשיש, בדקתי וראיתי לכלוך אחד די עבה וגירדתי אותו, אך לא בדקתי עוד מחשש לפגוע באמא שלי.
מותר לערות עליהם מים חמים?
או שזה אסור כי זה יכול להיות ערבוב של חלב ובשר ח"ו?
כי השיש שלנו לא מופרד לבשר וחלבי, משפחתי לא שומרת תורה ומצוות (חוזר בתשובה ממשפחה חילונית, אומנם ב"ה יש כמה מצוות שהם כן זוכים לקיים השבח לה').
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב

אם יש לך חשש שיש שם בשר וחלב אל תערה על זה מים רותחים. אבל בפועל קשה לי להאמין שזה כך, הליכלוך שאתה רואה הוא כנראה דבק או משהו אחר, ממש חלב או בשר ירדו בנקיון בקלות. אינני יודע כיצד אתה מסתדר ואוכל בכזה מטבח, אני מניח שיש הרבה מאוד בעיות עם הכלים, אם הם מונחים כשהם רותחים על שיש המלוכלך בבשר וחלב… כדאי לקבל הדרכה בענין עם פירוט כיצד לנהוג, וכן לגבי פסח צריך לצפות את השיש בנייר כסף וכמובן לא להשתמש בו בשר וחלב…

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה כבוד הרב על התשובה והעצה
    אני לא חושב שיש שם חלב ובשר מעורבב, ונראה לי שתמיד הסירים על הכיריים שבין השיש, או על מעמדים מיוחדים על השיש.
    אני מניח שמדי פעם קורה ששמים על השיש בלי מעמד.
    בטעות הסברתי לאמא שלי שההלכה אומרת שצריך לערות מים רותחים למרות שזה נראה לי דווקא החומרה המוצדקת, והנייר כסף יצא מדברי כמדומני שזה החומרה ולא חייב.
    כך שאמא שלי לא אהבה את הרעיון לשים נייר כסף על השיש, אמרה לזכרוני שהיא תערה מים רותחים וזה מספיק.
    אני יכול להגיד לה שזה ההלכה, אך אם היא תסרב אולי חבל להחטיא.
    מה לעשות?
    תודה כבוד הרב, פסח שמח וכשר

  2. אם יא תשים כל החג את הסירים על מעמידים מבודדים כשרים לפסח, אתה רשאי שלא להכביד עליה עם ציפוי השיש, אבל חובה שיהיה נקי לגמרי, אי אפשר משום כבודה שלא לנקות אותו היטב…