שמירת גדרי הצניעות בהתנדבות לאירגוני חסד

היי אני מתנדב בחסדי נעמי , אם ארצה להפסיק אצטרך התרת נדרים? כי יש שאומרים שמי שעושה דבר מצווה 3 פעמים ומפסיק צריך התרה,,, זה נכון? ושאלה שנייה הייתה משהיא שעזרה לי ביום הראשון שהתנדבתי ואחרי זה שהעליתי את הנושא ליד חברים שלי כולם ירדו עליה ולכלכו עליה באשמתי היום היא הפסיקה לבוא להתנדבות אבל אפילו אם הייתה באה הייתי צריך לבקש סליחה? זה בושות לגמרי להגיד לה שאני ירדתי עליך עם חברים שלי וכו , איך אני מכפר? פסח שמח !

תשובה:

שלום רב

מנהג טוב נעשה נדר רק אם היתה לך החלטה של ממש להתנדב באופן קבוע בזמן מסויים, אבל מה שהתנדבת באופן מיקרי או אפילו מתוך רצון להשתדל להתמיד, זה עדיין לא נדר ולא צריך התרה.

אתה לא אשם שחברים שלך ביישו את אותה נערה, אולם באופן כללי העלית כאן נקודה מאוד חשובה!! מאוד מצוי באירגוני החסד וכדומה שהצניעות אינה נשמרת בהקפדה הראויה והמצוה יוצא שכרה בהפסדה!! אם חלילה יש ליצנות וקלות ראש בין בנים לבנות דבר העלול לגרום להרהורי עבירה וכו', זה עשוי להיות איסור דאורייתא וכל החסד לא שווה את הנזק הזה!! יש לשמור על ריחוק מתאים והפרדה מלאה בין המתנדבים למתנדבות.

תזכו למצוות.