חמץ של גוי עובד זר בבית

עובד זר גוי שמחזיק חמץ ששיך לו בפסח בחדר שלו. האם יש צורך להשכיר לו את החדר

תשובה:

שלום רב

בודאי. אם הבית הוא שלך אסור לך להחזיק שם חמץ אפילו של גוי, מחשש של שמא יבוא לאוכלו. לכן יש להשכיר לו את החדר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום לרבנים וישר כוח עצום רציתי לדעת איך משכירים האם פשוט להגיד לו שאנו משכירים? ומה הדין עם אני פשוט מבטל מה שהגוי יביא שאין לי בזה חלק?תודה מראש!!

  2. הבעיה היא אחרי שיסיים לאכול ולא יקפיד על השאריות, שאז מתעורר החשש שמא יבוא לאוכלו, ואינו כאורח מיקרי שלוקח את החמץ איתו אחר כך.