סיפור יציאת מצרים על ידי מכתב

האם אפשר לקיים מצוות "והגדת לבנך" בכתיבה? היינו אם לא אהיה ליד בני בליל הסדר האם אוכל לכתוב לו בהגדה ולהורות לו לקרוא את הנכתב בליל הסדר?

תשובה:

שלום רב

את עצם מצות סיפור יציאת מצרים לא ניתן לקיים באופן הזה, המצוה היא לספר בלילה, וגם אם נצדד כדעת הסוברים שכתיבה כדיבור, מכל מקום הכתיבה לא נעשתה בלילה… אבל הרעיון לכשלעצמו נשמע לי נפלא! הלילה הזה הוא הלילה של הנחלת האמונה ויצירת הקשר בין הורים לילדים, ואם אין לך אפשרות לשבת עם הבן יחד, מכתב אישי שבסופו גם מילים חמות ואישיות, הוא בהחלט דבר נפלא שקולע לתוכן הפנימי של החג. ואת מצות סיפור יציאת מצרים תקיים באמירת ההגדה בינך לבין עצמך או עם הסובבים אותך במקום בו תחגוג.

חג שמח!