האם צריך לשטוף ביצים לפני פסח

בשנים הקודמות היינו נוהגים לשטוף ביצים לפני פסח. כעת שמעתי כי משרד הבריאות אוסר לשטוף ביצים, משום ששטיפת ביצים יכולה לגרום לחדירת חיידק סלמונלה לתוך הביצה.
האם מבחינת ההלכה, יש צורך בשטיפת הביצים לפני פסח?
אציין, שעל הביצים שברשותי כעת רשום "כ. לפסח". אבל איני זוכר אם תמיד, על כל הביצים שמיגעות אלינו לפסח רשום כך.
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

ברור שאלו שנהגו לשטוף ביצים לפני פסח אינו אלא חומרא יתירה. ואם אכן יש חשש לבריאות האוכלים, אין כל צורך בשטיפתם. שהרי אפילו אם איזה חשש שהגיעו שאריות פירורי חמץ וכד' (או קטניות), ניתן לעיין בביצים ובזה מסתיימת הבדיקה. בפרט שהכיתוב כשר לפסח מורה על זהירות גבוהה יותר שלא יכנסו לקרטון שאריות חמץ.

חג שמח