האם יש צורך בקנין במכירת חמץ בין המוכר לרב?

שלום.
בבית הכנסת שלנו קיבלנו טפסים למכירת חמץ מהרבנות המקומית. האם כשאנו חותמים את שמינו יש להגביה העט או חפץ אחר ולעשות קניין? ואם כן- אז כיצד עושים מכירה באינטרנט?

תשובה:

שלום רב,

הקנין שעושים בעצם הוא מיותר, אלא שעושים את זה כדי שיראה יותר רציני, ובר תוקף. משום שהרב אינו קונה את החמץ ממך, אלא אתה רק ממנה אותו לשליח שימכור עבורך את החמץ, ובמינוי שליחות כמובן שאין צורך בקנין כלשהו.