בקשה לניסוח נדר

שלום וברכה כבוד הרב
כבוד הרב אני זקוק לעזרה
אני מבקש שתנסח לי נדר (לא שבועה, יש הבדל בחומרה נכון?)
אני רוצה בלי נדר נדר (כתבתי פה בלי נדר למקרה שזה יחייב אותי אם לא אכתוב)
שאתפלל חצי שעה ביום תהילים או מתוך ספר תפילות כלשהו, או תפילה עצמית כל יום חצי שעה, ואם לא אעשה יום אחד, אז אוכל להוסיף לחצי שעה של יום המחרת 10 דקות להשלמת היום הקודם. ואם אחסיר עוד, אז על כל יום שאני מחסיר אוכל להוסיף 10 דקות לפעם שכן אתפלל.
ואם לא אקיים את הנדר יותר משבוע אצטרך לתת סכום תרומה על סך 500 ש"ח (אני יכול גם אם כבר תרמתי מעשרות, נכון? אני רוצה שזה יהיה בלי קשר למעשרות).
זה כל כך חשוב לי, אך אני יודע שאם אני לא אנדור אני לא אקיים והיצר הרע יהרוס לי את הרצון הטוב הזה, ואי אפשר, אני לא יכול להמשיך בלי להתפלל מעבר לתפילות היומיות.

תודה רבה כבוד הרב
יום טוב

תשובה:

שלום רב

ראשית שיהיה בלי נדר!!! או ואבוי לנו מעוון נדרים. שנית הקנס גדול מידי, תקנוס את עצמך ב15 ש"ח זה מעל ומעבר!! כל השאר בסדר…

אני הייתי מציע שיעור תורה בבית הכנסת במקום התהילים.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה כבוד הרב על התגובה
    ואהבתי את הרעיון של השיעור, בדיוק חשבתי על זה ורציתי אתמול לעשות זאת אחרי שראיתי מקום שנשמע לי טוב בנתניה.
    אני בע"ה בלי נדר, אגיד בלי נדר.
    אך לגבי הניסוח שלי, האם מה שרשמתי כאן: "ואם לא אקיים את הנדר יותר משבוע אצטרך לתת סכום תרומה על סך 500 ש”ח (אני יכול גם אם כבר תרמתי מעשרות, נכון? אני רוצה שזה יהיה בלי קשר למעשרות)."
    זה בעצם ברור מכך שאם לא אקיים את הנדר יותר משבוע אז הנדר הזה מבוטל ואני לא צריך לעשותו יותר אחרי התרומה?
    תודה רבה כבוד הרב, פסח שמח

  2. זה לא ברור מכך. אבל למה לנדור תקבל החלטות בלי נדר ואל תסתבך עם איסורים כאלו, ואני חוזר שוב 500 ₪ בשבילך זה הרבה יותר מידי.