שירת נשים – אמרגן

בס"ד

שלום רב,
אני זמרת חוזרת בתשובה ברוך השם, ונתקלתי בבעיה כשהופעתי באירוע לנשים.
תוך כדי ההופעה שלי, מנחה הערב היה מאחורי הקלעים וסימן לי על "הזמן" שעליי לסיים.

ופעם אחת אפילו היה ילד מאחורי הקלעים שצילם אותי בזמן השירה.

עכשיו חשוב לי לציין שמראש ציינו לכל הגברים לצאת מהאולם וכך היה, עד לזמן שבו הייתי צריכה לסיים.
ובעל כורחי קרו מקרים שלא הייתי אחראית עליהם.

האם נחשבתי ל"אנוסה" באותם מקרים?
ומה עליי לעשות בפעם הבאה כשאופיע באותו המקום? האם בכלל מותר לשיר מראש במקום כזה?
ואם יש היתר כלשהו לגבי המנחים של הערב וכו'…

אשמח לתגובה מהירה בעזרת השם.
תודה מראש.
וחג שמח!

תשובה:

שלום רב

את בטח לא אשמה בכך שאיזה גבר בחר "להסתנן" ולהאזין לשירתך, זו בחירה שלו. לעצם הענין באופן דחוק מאוד יתכן ומותר לו להכנס לרגע ולסמן לך כך, על פי הכלל שכיון שהוא "טרוד במלאכתו" אין חשש שיבוא להרהור עבירה. אבל בכל מקרה זה לא ענין שלך. ברגע שביקשת מהגברים לצאת את לא צריכה לחפש אחריהם בחורים ובסדקים…

בהצלחה