מכסה חלבי על סיר בשרי

שלום: מכסה של סיר חלבי, לא בן יומו, רותח (בסיר מים רותחים פרווה), שנגע מבחוץ בסיר בשרי עם בשר, קר, אבל מלוכלך מבחוץ בבשר. (ספק אם נגע ממש בליכלוך) מה הדין?

תשובה:

שלום רב

אם לא נגע בליכלוך והמכסה יבש הכל כשר, כיון שהמכסה אינו בן יומו ואינו אוסר, והסיר עם הבשר היו קרים ואינם מבליעים, ומגע יבש בין כלים אינו מבליע, אם המכסה היה לח יש להכשיר את המכסה, וכן הדין אם נגע בליכלוך, הסיר הבשרי והבשר בכל מקרה מותרים.

בהצלחה