הכשרת פלנצ'ה לפסח שנעשה בה שימוש לפני פסח

יש לי פלנצ'ה עם ציפוי קרמי שנעשה בה שימוש כארבעה פעמים בשניצל שאינו כשר לפסח,האם ניתן להכשיר את הפלנצ'ה לפסח ואם כן,כיצד?

תשובה:

שלום רב

אינני יודע מה זה פלנצ'ה, באופן כללי לקרמיקה אין הכשרה, וראי כאן מה ניתן לעשות.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. פלנצ'ה הוא בעצם פלטת ברזל (ע"פ רוב עם ציפוי טפלון) מתחתיו גוף חימום מוסתר המחמם את הפלטה ועל ידי כן גורם לבישול.

    בתרגום קצר הוא דומה מאוד בתפעולו לטוסטר.

    ע"פ הידוע לי ציפוי טפלון אין אפשרות להגעילו, אלא אם כן נקל בהגעלת ג"פ וכו' ע"פ החת"ס בכלי חרס.

    מ"מ עיקר הגעלת כלים חדשים היא חומרא, ועל כן בטפלון כיוון שממילא אין אפשרות להגעיל יש רבנים בעדה החרדית הנוהגים לפסוק שאין צורך להכשיר. (מצד החומרא שאין מועלת לו ממילא הגעלה)