הכנת מצות לפסח על ידי קטן

האם מותר לילד מעל גיל שלוש להכין בהשגחת מבוגר מצה כשרה לפסח?

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין, אם לא מדובר במצה של מצוות ליל הסדר זה בסדר כאשר מבוגר משגיח שלא תחמיץ [מאוד קשה, שהרי הוא ילד קטן מאוד ובודאי לא יודע ללוש בזריזות ללא שהיות! לא הייתי מסתכן]. אבל מנהג ישראל קדושים שאת כל מצות הפסח עושים בשימור לשם מצוה, וממילא אין לעשותן על ידי חרש שוטה וקטן.