מכירת החמץ הבלוע בכלים

1) לגבי שטר מכירה לגוי, האם אפשר לכתוב שהגוי יתן לי ברצונו הטוב,לקחת תרופה בתוך התרופות הנמכרים במיקרי מיוחד באופן דחוף
2)בשטר מכירה שלכם האם מופיע שנימכר רק החמץ הנמצא בתוך הכלים ולא הכלי בעצמו (נ״מ לגבי טבילת כלים)
תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום רב,

  1. בשנה שעברה אכן אמרנו לגוי שאם מאן דהו ירצה לקחת משהו בפסח עצמו שלא יקפיד על כך. ובעז"ה נשתדל לומר לו זאת גם השנה.
  2. אכן החתם סופר (שו"ת או"ח סי' קט) כבר העלה את הבעיה הזו אם מוכרים את הכלים עצמם שיצטרכו טבילה לאחר הפסח. וראה מה שכתב בשו"ת דברי מלכיאל (סי' כב אות ז'). לכן כתבו בשטרות הנוסח הנ"ל. וראה בהרחבה בענין זה בספר משפט המכירה לידידי הגרע"י טולידאנו שליט"א עמוד רסב-רסט.