הזיק לרכוש בית ספר בקטנותו

שלום לכבוד הרב,
לפני כמה שנים שברתי ארון בבית ספר הקודם שלי וגם בגן (כן, איכשהוא אני זוכר) וגם בבית ספר ובגן תפסו אותי ולא הענישו אותי ולא חייבו את ההורים שלי לשלם, זה היה לפני גיל 13. האם אני חייב להחזיר? לעשות צרכי רבים? לבקש סליחה מהמנהל? זה היה משהוא כמו 6+ שנים והיום אני בן 16 מתחזק ומנסה לחזור בתשובה. מה אני עושה לגבי זה? תודה לרב שקרא את שאלתי ויום טוב,

תשובה:

שלום רב,

מן הדין ודאי שאינך חייב כלום. יש סוברים שראוי ממידת חסידות לשלם, וזאת משום שראוי לעשות תשובה גם על עוונות שנעשו בקטנות. אבל, במקרה זה שמדובר ברכוש ציבורי ואין אף אחד שנפגע אישית מהמעשה, אין צריך לשלם לאף אחד, אף לא ממידת חסידות, ולא לבקש סליחה מאף אחד, אלא להתוודות ולקבל על עצמך שלא להזיק עוד לרכוש הזולת.

ויהי רצון שכולנו יחד נזכה לתשובה שלימה.