גניזת חלקי ברכות או תפילות

שלום,
אשמח אם תענו לי על השאלה:
האם צריך לגנוז תעודה שכתוב בה "ותן בליבנו בינה להבין ולהשכיל לשמע ללמד וללמד לשמור ולעשות ולקיים את כל דברי תלמוד תורתך באהבה" ?
כל טוב

תשובה:

שלום רב

ציטוט חלק מברכה באופן שאין יוצאים בו ידי חובה אינו מחוייב גניזה, אבל ברכה שלמה אף בלא שם ה', כמו תפילת הדרך וכדומה חייב גניזה.

מקורות:

גנזי הקודש פרק י סעי' יד בשם כמה מגדולי דורינו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ולגבי חלק מתפילה שהיא אינה חובה?
    לדוגמא: אם רשום: "אדרבה, תן בלבנו שנראה כל אחד מעלות חברינו ולא חסרונם" או חלק מזה-
    האם חייב בגניזה?