מוקצה בבעלי חיים / ברכה על בדיקת חמץ

שלום וברכה לכבוד הרב!
1) למה כלב בשבת זה מוקצה? האם מותר לשחק רמי ושש בש בשבת?
2) כלים שהם מיוחדים לפסח, האם צריכים הגעלה וליבון או שרק לטבול זה מספיק?
3) בדיקת חמץ, אני יכול אחרי ערבית במקרה ואני לבד להחביא את חתיכות הלחם ולברך?
תודה ובשורות טובות.

תשובה:

שלום רב

  1. כל דבר שאינו כלי ואינו מיועד לשימוש בשבת הוא מוקצה, כמו אבן, חול, חתיכת ברזל, או בעל חיים. מותר לשחק רמי ושש בש בשבת, אולם כמובן תמיד יש לזכור שעיקר תכלית השבת ללימוד והתעלות וכו' וכו'.
  2. כלי שלא היה במגע עם חמץ לא צריך כל הכשרה. כלי חדש שנקנה מגוי או נעשה על ידי גוי צריך טבילה.
  3. לא צריך להחביא את חתיכות הלחם כדי לברך, הברכה היא על האפשרות שמא ימצא חמץ, וגם אלו הנוהגים בכך, לא נראה שיש לכך משמעות כאשר אתה מחביא לעצמך ויודע היכן הם מצויים… ואם תשכח זה עוד יותר גרוע, המחביא חובה שידע היכן החביא שהרי יתכן שהם לא ימצאו בבדיקה ואז ישארו לפסח…