נטילת ידים בבוקר – ארבע פעמים לסירוגין

שלום וברכה

שמעתי שיש הנוהגים ליטול ידים בבוקר ארבע פעמים לסירוגין ולא שלוש.

האם יש מקור למנהג זה?
האם יש מקום להחמיר כשיטה זו?

תודה

תשובה:

שלום רב

לשיטת הגר"א המים שנותרו על הידים לאחר הג' פעמים לסירוגין עדיין טמאים ויש להסירן בנטילה נוספת, וכבר הובאה דעה זו בקב הישר פרק יג ובדרכי חיים ושלום אות ב. אולם העיקר להלכה לא כך, וכיון שהנטילה השלישית היתה ביותר מרביעית מים המים טהורים, לכן המחמיר תבוא עליו הברכה אבל על פי שורת הדין אין בכך צורך, ראה הכרעת המשנה ברורה בס' ד.