לשים מסך מחשב מחוץ לבניין למרות שיכולים להשתמש בו לרעה ח"ו

שלום וברכה כבוד הרב
ההורים ביקשו שאני אשים מסך ישן למטה בבניין מחוץ לזבל לחדר הזבל (אנשים יכולים לקחת את זה אם רוצים, אומנם מחר אמורים לאסוף את זה לזריקה). האם זה בסדר לשים מסך כזה בחוץ למרות שיכולים להשתמש בו אם יקחו לחילול שבת ח"ו וכו'? (אני עדיין יכול "להעלים אותו" בע"ה חח).
תודה רבה כבוד הרב, לילה טוב

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה לשים אותו למטה. באותה מידה אתה לא צריך לחשוש לשים שם סיר אף שיתכן שיבשלו בו בשבת. הרחבנו בענין זה כבר הרבה פעמים בכל מיני שאלות דומות ששאלת, וציינו לדברי האגרות משה שאף התיר להשכיר אולם לחתונה מעורבת כיון שהם יכולים לעשות זאת באופן אחר ובעצם העבירה תעשה בבחירתם. האיסור הוא רק כאשר החפץ מעצם מהותו מהווה חפץ של איסור.