הבקעת ארטמיה בשבת

האם מותר להבקיע ארטניה בשבת(מעין ביצים זעירות שכאשר שמים אותם במים בוקעות מהן כעבור כמה ימים סרטנים זעירים המשמים להאכלת דגי נוי)

תשובה:

שלום רב

אני לא ממש יודע במה מדובר, אבל אם כדבריך שזה בוקע רק אחרי כמה ימים אז יש כאן לכאורה שתי בעיות, א. "תיקון מנא", המגע עם המים מתחיל תהליך של תיקון והבקעה. ב. הכנה משבת לחול, שהרי בשבת עדיין לא יבקעו ולא יאכלו על ידי הדגים. ממילא יש לאסור.

בהצלחה