הורדת שערות – גבר

שלום רב לכבוד הרבנים שליט"א

קראתי כאן באתר שמידה וגבר רוצה להוציא שערות לבנות או לסדר גבות זה הוא איסור משום לא ילבש.
אישתי ביקשה שאני בכל זאת ישאל (למרות שהסברתי זאת בנועם כבר כמה פעמים) במידה וישנה שערה שמאוד בולטת בגבות או שערה לבנה בזקן שגם מאוד בולטת האם ניתן להסירם? מכיוון שה זה מאוד מפריע לה לראות אותם.

תודה

תשובה:

שלום רב

אם מדובר במשהו ממש בולט ומבייש, והצורך להסיר הוא כדי למנוע בושה ולא לנוי או כדי להראות צעיר, יש להקל, אבל לא נשמע שזה הענין… כך שאין מקום לכאורה להתיר את זה. זה בסדר גמור להתבגר קצת, זה רק משווה למראיך חזות מפוקחת ונבונה יותר…

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על תשובתכם
    אני בן 31, אני יכול הבין מהתשובה שניתן להוריד את השערה הבולטת בגבה, אך את השערה הלבנה היחידה הזקן לא?