האם שם ה' המופיע עם האות ה' טעון גניזה?

שלום
האם ה' או הקב"ה או פסוק חלקי ללא שם ה' טעון גניזה?מהם כללי הגניזה?תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

ה' למרות שהוא כתוב באופן שהכוונה היא לשם ה', אינו צריך גניזה. ראה בזה בספר “גנזי הקודש” (פרק ז סעיף ה- ובהערות שם) שהוסיף, שיש מחמירים לגנוז את זה.

לגבי חלק פסוק, אם יש לזה משמעות שלהלכה או סיפור צריך לגנוז.

הייתי מציע לך לרשום בחיפוש באתר "גניזה" ולעיין בשאלות ותשובות שהתפרסמו בנושאים אלו, כך אני מאמין תקבל תמונה רחבה על נושא הגניזה, מה טעון גניזה ומה לא.