מכירת חמץ בחדר בישיבה

שלום רב, האם אני יוצא במכירת חמץ של הישיבה לגבי כלי הפרטיים שבחדרי בישיבה כגון טוסטר וכדומה או שאני צריך למכור במיוחד ואם כן האם אפשר לשתף את זה במכירה שעושה אבא שלי?
תודה מראש ותזכו למצוות

תשובה:

שלום רב

את החמץ הפרטי שלך עליך למכור בעצמך. כמו כן, אם יש לך חדר מיוחד לך בישיבה ואתה נועל אותו ומשאיר שם חפצים, חובת הבדיקה מוטלת עליך, כדין שוכר ולא די במכירה של הישיבה, כמובן אתה יכול לעשות את אביך שליח למכור עבורך את החמץ, תוך פירוט המקום בישיבה.

מקורות:

דינים והנהגות לחזון איש.