ש"ץ ספרדי בבית כנסת אשכנזי

האם מותר למתפלל נוסח אשכנז לעבור לפני התיבה בביכנ"ס נוסח ספרד?
אשמח למקורות.
תודה

תשובה:

שלום רב

הש"ץ העובר לפני תיבה חייב להתפלל כמנהג המקום, שהרי הוא אינו מתפלל עתה תפילה פרטית אלא הוא שליח שלהם להתפלל עבורם, וממילא אין כאן כל שינוי ממנהגי האבות. במקרה שיש בעיה הלכתית בשינוי, וכגון בהלל בראש חודש שלמנהג האשכנזים מברכים עליו ולמנהג הספרדים אין לברך, אין לספרדי לשמש כחזן בבית הכנסת אשכנזי כיון שהוא עושה בכך ברכה לבטלה, אבל כאשר השינוי אין בו כל איסור, אלא שהוא בשונה מנוסח האבות, אין לכך כל משמעות כאשר הוא מתפלל את תפילת הציבור, וכאמור. ראה מקורות רבים על כך בס' פסקי תשובות סי' סח הערות 29-30.

בהצלחה רבה