מתנות לאביונים מכספי מעשר

שלום רב
האם מתנות לאביונים בפורים יכולים להיות בכלל המעשר?או צריך לכתחילה להתנות.
תודה.

תשובה:

שלום רב

את השיעור המחוייב של מתנות לאביונים אי אפשר לתת מכספי מעשר, שהרי זה כפורע חובו מן המעשר. אולם אם רוצה להרבות ולתת לעוד אביונים יוכל לתת זאת מכספי מעשר, אבל כמובן זה צריך להעשות על דעת כן, אם לא חשבת שיהיה ממעשר אלא צדקה בעלמא, לא תוכל עכשיו למפרע לנכות את הסכום הזה מכספי מעשר.

בהצלחה