מתי חל הבר מצווה

לכבוד הרב
בני נולד בתאריך ו' בחשון תשס"ה יום הבר מצוה חל בתאריך ו בחשון תשע"ח יום חמישי שאלתי היא מתי עליו להניח תפילין עם ברכה לפי נוסח ספרד באותו יום הבר מצוה או למחרת ומתי עליו לעלות לתורה באותו יום חמישי או יום שני שאחריו?
תודה על תשובתך

תשובה:

יום הבר מצווה שלו הוא ביום ו' חשוון תשע"ח. מיום זה הוא מחוייב בכל המצוות ובודאי חייב להניח תפילין עם ברכה. אגב, יש שנוהגים להניח תפילין לפני הבר מצווה (חודש לפני) עם ברכה. ויש שנוהגים להניח לפני בלי ברכה. הוא רשאי לעלות בו ביום, ועיקר העיקרים, לא לשכוח כל החיים לא להפסיד יום אחד של תפילין!

מזל טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1