תרם צינור ונשאר ממנו מעט

שלום לרב,

דודי הוא שליח חבד בארץ, כל שנה הוא מדליק חנוכיה ממש גדולה. השנה נעלמו לו כמה חלקים .
הלכנו למסגריה או מפעל של צינורות שיתרמו לנו צינור שממנו יעשו כמין כוסות לנרות .
העניין הוא שבמפעל הבעלים כביכול קנה את זה בעצמו ותרם לנו. זה עלה כ150 ש"ח
השאלה: נשאר לנו כחצי מטר, האם עליי להחזיר לו את זה או שאני יכול לעשות בזה ככל העולה על רוחי??

תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

אני מניח שהוא גם יצא מנקודת הנחה שלא תשתמשו בכל הצינור… כך הוא טבע הדברים, ולא צריך להחזיר לו. הכי טוב שתשמרו את הצינור, אני מניח ששנה הבאה שוב תזדקקו…

תזכו לקרב יהודים לאביהם שבשמים!