נוסח ברכה בתפילות ר"ה

חזן ותיק שאומר בתפילות ר"ה: "ספרי חיים טובים לפניך נפתחים ". ולא ספרי חיים ומתים לפניך נפתחים".האם יש בזה בעיה לשנות מהנוסח הקבוע בסידורים. והאם זה לא משנה ממטבע שקבעו חז"ל ?

תשובה:

שלום רב,

ודאי שזה שינוי, אבל אני מניח שזה נעשה בשגגה. אם זה נעשה בכוונה תחילה זה חמור מאד. אסור לנו לגעת בכי הוא זה בנוסח התפילה. [אבל כמובן שאין צורך לחזור, מדובר בפיוט ולא חלק מהתפילה ממש].