מי משלם על עבודת ההקלדה?

שלום לכבוד הרבנים שליט"א
בקשו ממני עבודת הקלדת, התחלתי מעט להקליד לו ולאחר זמן התחרטתי.
חיפשתי לו מקלידה אחרת ומצאתי.
ההיא התחילה, אבל הוא בא לקחת את המחברות ממני ולא שלחתי לה את כל החומר וגם לא הודעתי לו על החלפת מקלידה.
ההיא מבקשת את סכום הכסף.
האם אני צריכה לשלם לה או הבחור שהביא לי את העבודה.
תודה ושבוע טוב!

תשובה:

שלום רב,

(מתוך דבריך אני מבין שהלקוח שלך לא קבל את העבודה שלה)

אם הסיכום עם המקלידה היה שהיא מחליפה אותך  והצגת לה שזה בתיאום עם הלקוח (כשבאמת לא סיכמת עם הלקוח שום דבר לגביה) את חייבת לשלם על מה שהיא עבדה (אמרי בינה גביית חוב סי' כח בדין מזיק בגרמי ראה נתיבות סי' שלג ס"ק טו)

אם הסיכום היה שהיא מביאה לך את העבודה ואת עומדת מול הלקוח את חייבת לשלם לה על מה שהיא עבדה שכר שלם על מה שהיא הייתה אמורה לעבוד כפועל בטל  (כמה היא הייתה מסכימה לפחות משכרה בשביל לא לעשות כלום ) החיוב על מה שהיא הייתה אמורה לעבוד הוא רק במקרה שלא קיבלה עבודה אחרת במקום  העבודה הזאת.