לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם לוי יכול לעלות לתורה לשלישי או לשישי?

שלום,
אני בחיפוש שורשי עבר שלי.
הגעתי שבעה דורות לפני עד לשנות תחילת החסידות כולל לתלמיד של המגיד מזלוטשוב.
דור אחד חסר לי- איני יודע מתוך שני בניו או ביתו של אותו רב, למי אני צאצא.
ראיתי שמסופר על אותו רב, שהיה רב עיירה בגליציה, שבשבתו האחרונה לא עלה כדרכו לשלישי, אלא לעליית שישי. אני לוי, סבי וסבא רבא שלי גם היו לויים.
האם יכול להיות שלוי "ימחל" או יבחר לא לעלות כלוי, אלא יעלה לשלישי?
האם לוי יכול לעלות לשישי?
מה שידוע לי שלוי עולה לתורה כלוי או למפטיר.
אני יודע בתו של הרב התחתנה עם לוי..
האם זו הוכחה ברורה שהשושלת עוברת דרך אותה בת שהתחתנה עם לוי?
לצערי, סבי וסבתי אינם עוד בין החיים, ולא אוכל לשאול אותם..
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אכן נחמד לדעת במדויק את הייחוס שלך… אבל אני לא מאמין שהוא היה לוי אם האו עולה בקביעות שלישי, ופעם אחת שישי. באופן תאורטי יתכן שבבית הכנסת שם כולם או רובם היו הלווים אז יש אפשרות שלוי יעלה שלישי… זה כמובן לא סביר לחלוטין, ובודאי לא באופן קבוע. לכן ככל הנראה אתה צאצא לבתו של אותו רב.

הצטרף לדיון

תגובה 1