יעוץ בשידוכים – המראה שלו מפריע לי

האם זה נכון להוריד בחור אחרי שנפגשנו שתי פעמים בגלל מראה חיצוני, האם להתפשר על מראה חיצוני אפילו שזה מאוד חשוב לי, או להוריד?

תשובה:

שלום רב,

במקרים רבים המראה משקף לנו איזה שהם צדדים באישיות שלא מוצאים חן בעיננו, או שגורמים לנו לאיזושהי אי נוחות.
לעיתים, מה שזה מביע עבורנו, הם נקודות הקשורות במנטליות, שהמועמד נראה לנו כמשהו אחר מהדמות שאנו רוצים להזדהות איתה ולהיות חלק ממנה.
יש להבחין בין דימוי אסוציאטיבי, כמו, האם המראה הזה מזכיר לי דמות מסויימת או אופיינית לסוג או לאדם שאינני מסמפטת, כי או אז, כדאי שפשוט נתגבר על קישורים אסוציאטיביים אלו שאין בינם ובין המציאות דבר.
לבין דימוי בעל תוכן אישי, שמדבר אלינו מבעד למראה שלו. כמו למשל, אם הוא עושה עלי רושם של איש כבד / מרובע / קל דעת, ועוד כהנה וכהנה, דברים שאנו מבחינים דרך המראה, שניתוח המציאות מתוך הנתונים של השיחה והחלפת הדעות, אינם מסגירים אותם, שבדיוק לשם כך נועד העיקרון לראות את בן הזוג ולא להסתפק בשיחות טלפון לבירור דעות..
שאז כדאי להתייחס מאד לקול הפנימי הזה.
כדי להיות ברורים מהי בדיוק ההפרעה ולאיזו קטיגוריה לצרף אותה, כדאי להמשיך ולעקוב באופן מדוייק, מה לא מושך אותנו, ולמה, איזו תחושה נוכחותו משרה עלינו ולמה…
יעזור לך מאד אם תקחי דף ועט ותרשמי מעלות חסרונות, ומה אני מרגישה בנוכחותו, ואז תנסי לחשוב איפה המקום של המראה בסיפור
בהצלחה