פרטי דינים על אח מאמא

כבוד הרבנים שליט"א
שלום רב
אח מאם, מה הדין לגבי חייב לכבדו? חלקו בירושה? מה הדין לגבי אבלות עליו?
בכבוד רב

תשובה:

שלום רב,

לגבי ירושה הדין הוא שמשפחת האם אינה קרויה משפחה לצורך ירושה ואחים מן האם אינם יורשים זה את זה כשם שהאם אינה יורשת את בנה. (ראה שו"ע חו"מ סי' רעו סעי' ד').

לגבי אבלות, מדרבנן חייבים להתאבל גם על אחים מאמא – ראה שו"ע יו"ד סי' שעד סעי' ד'.

לגבי כיבוד אחיו הגדול – נפסק שיש לכבד את אחיו הגדול בין אחיו חאביו ובין אחיו מאמו (ראה שו"ע יו"ד סי' רמ סעי' כב).