שליח ציבור שחטא בעבר ועשה תשובה

שלום
אדם שניאף(לא ביאה)
וחזר בתשובה שלמה ומתחרט מאוד על מעשיו
(זה היה בתקופה לא פשוטה בחייו(לא שזה מתיר).
האם מותר לו להיות כיום שליח ציבור ולקרוא בתורה בשבתות וימים נוראים?
מה התשובה לכזה חטא?על כל דבר יש תשובה

תשובה:

שלום רב

אדם שחטא וחזר בתשובה שלמה על חטאיו רשאי לשמש כשליח ציבור. ואף שמי שיצא עליו שם רע על חטאיו לא ממנים אותו לכתחילה כשליח ציבור קבוע, אם מדובר בעבירה שלא יצא עליו שם רע מחמתה, וגם אני מניח שאם רוצים בו קשה למצוא בדוקא מישהו אחר, ומי אומר שמישהו אחר לא חטא פעם בדבר כזה או אחר… לכן אין לחשוש וניתן למנותו כשליח ציבור.

מקורות:

ראה שו"ע או"ח סי' נג.