התנהגות בני משפחתו של אדם שחלה בסכיזופרניה

שלום רב!
אח של בעלי חלה בסכיזופרניה ואושפז בבי"ח.
לאחרונה מצבו השתפר מאוד תודה לאל אך משפחתו הקרובה (אשתו וילדיו) מתעלמת ממנו. תודה לאל שיש לו את בעלי שמוציא אותו כל יום מביה"ח לאחר יום עבודה ומביא אותו אלינו הביתה, אך עד מתי? מה עושים במצב כזה? ממש רחמים על הבן אדם הוא מאוד רוצה לחזור לביתו אך המציאות שיש מבנה אך אין בית חם תומך ואוהב. האם נכון להוכיח את משפחתו או שרק אנו נעזור לו? אני ממש אובדת עצות

תשובה:

שלום רב,

אני מבין שהסיפור מורכב. כנראה שיש איזה סיבה שלכן אשתו וילדיו מתעלמים ממנו. כלומר, אני לא מתכוון לומר שהסיבה היא מוצדקת. אבל כנראה שיש איזה סיבה לכן הסיפור כנראה מורכב יותר.

כפי שאת מתארת התנהגות זו ודאי רחוקה מאד מלהיות ראויה. קורה שבן אדם נחלה באמצע החיים, לעיתים זה קורה לבעל ולעיתים זה קורה לאישה. אני מניח שאם חלילה זה היה קורא לאישה היא היתה מצפה שיחס הוגן וראוי מצד בעלה…

ודאי שראוי וצריך להוכיח אותם. אבל יש לחשוב היטב מהמ לומר להם משום שכאמור, אני מניח שיש להם איזה סיבה מדוע הם נוהגים כך. לעניות דעתי, תנסי להסביר להם שהתנהגותו נובעת ממחלה שבורא עולם חנן אותו, כך שהוא לא אשם כלל, לכן ראוי להתייחס אליו בכבוד הראוי לו. ובפרט הילדים שחייבים בכבודו מדאורייתא!