טענות בבית דין המוצגות ע"י דואר אלקטרוני

ראובן תבע את שמעון בבית דין ושניהם קיבלו קנין שמקבלים עליהם את הפסק של הדיינים – כמקובל.
לאחר שנסתיימו הדיונים בבית הדין, המשיך שמעון להעלות טענות באמצעות דואר אלקטרוני ששלח למזכירות בית הדין.
האם בית הדין רשאי להתייחס לטענות אלו או שמא אסור לשמוע טענות צד א' שלא בפני הבעל דין השני?

תשובה:

שלום רב,

כמובן שמזכירות ביה”ד חייבת להראות את הטענות הכתובות לראובן כדי שיגיב עליהם בטרם יראו אותם הדיינים. יתירה מזו זכותו של ראובן לסרב להתנהל באמצעות תכתובות ולדרוש שהטענות יהיו בע”פ.
כמובן שאם בטופס הבוררות מוסכם אחרת הכל לפי ההסכם.
(חו”מ סימן י”ג ס”ג וסימן י”ז סעיף ה').