ייחוד כשפתח פתוח לרשות הרבים

אני מתארח אצל משפחה במשך תקופה.
בכל בוקר כולם יוצאים מהבית ואני מכיוון שאני חוזר מאוחר בלילה אני קם אחריהם ויש פעמים שאחת הבנות של המשפחה המארחת נשארת גם בבית וכך נוצר מצב שרק שנינו בבית.
האם יש איסור יחוד?
א) העבודה של המארחים היא ליד הבית כך שמצוי שקופצים באמצע הביתה…
ב) אנחנו לא ישנים באותו קומה
האם זה בעיה או לא?

תשובה:

שלום רב

אם זה דבר מצוי שהם קופצים הביתה בלי הודעה מוקדמת והדלת אינה נעולה, יש מקום להתיר בשעת הצורך, אף שזה לא לכתחילה ועדיף לסדר כך שתקום עם כולם ולא תשאר איתה בבית לבד.

מקורות:

באחרונים נחלקו אם ההיתר שלפתח פתוח לרשות הרבים קיים במי שליבו גס בה – כלומר שהוא רגיל לשוחח איתה וכו', ראה כאן בהרחבה, ואף שציינו שהמיקל יש לו על מי לסמוך, ודאי כדאי לכתחילה להמנע מלהכנס לשאלה הזו.