פתיחת הפרוכת – מימין לשמאל או להיפך?

פרוכת ארון הקודש.האם פותחים משמאל לימין כדי שכל פניותיך יהיו לימין או מימין לשמאל כדי לפגוע בימין תחילה.אבקש מקורות לתשובה

תשובה:

שלום רב,

יש בזה לדעות לכאן ולכאן, ראה בפסקי תשובות סי' קכח עמוד קח שקיבץ חלק מהדעות. וגם הביא בשם הדרישה שם ס"ק כג שלמעשה אין קפידא אם יפתח מימין לשמאל או להיפך. וביאר שאין כאן טעם שכל פניותיך יהיו לימין. משום שהוא עומד במקומו ואינו פונה כלל. עוד ראיתי ששאלו את הגר"ח קנייבסקי בנידון, והשיב שיש דעות לכאן ולכאן.