יתכן שאדם לא יהיה חייב כלל במצוות הפורים?

שלום,אדם שגר בתא והוא נוסע היום (למשל בשעה 5)לירושלים וחוזר מחר(יום חמישי) בצהריים לתא. מה יעשה עם מצוות פורים? האם זה מצב שהוא פטור ממצוות פורים? שאלה נוספת:מה הזמן המחייב את האדם בקריאת מגילה של לילה?

תשובה:

שלום רב

אין לנהוג כך. אדם שעושה כך יש סוברים שהוא נפטר לגמרי ממצוות הפורים ויש סוברים שהוא מתחייב ביום י"ד, ולמה להכנס לספק שמא מפסידים לגמרי את פורים?? לכן, יש לעשות כל מאמץ לחזור לישון היום בתל אביב ולנסוע רק בבוקר השכם לירושלים, או לישון מחר בירושלים ולהתחייב במצוות הפורים ביום ט"ו.

ראה כאן בהרחבה.