מתי זמן סעודת פורים?

מה הזמן להתחיל סעודת פורים ביום ?מנחה גדולה ?מנחה קטנה? או לפני שקיעה?

תשובה:

שלום רב

באופן כללי אין זמן מוגדר אלא העיקר שעיקרה של הסעודה יהיה ביום, ולא כאותם שמחמת ריבוי המשלוחי מנות וכו' נוטלים ידים לפני השקיעה ועיקר סעודתם בלילה. השנה לבני ירושלים חל פורים ביום שישי, ובזה, לכתחילה יש להתחיל את הסעודה לפני חצות היום, משום כבוד השבת, אף שמעיקר הדין די בכך שמתחילים אותה קודם שעה עשירית, בזמן מנחה קטנה. ראה רמ"א סי' תרצה סעי' א ובמשנה ברורה שם ס"ק י.