טבילת כלים בסירי סולתם

שלום רב.
האם צריך לטבול מחבת של חברת סולתם למרות שהיא תוצרת הארץ?
תודה

תשובה:

שלום רב

למיטב ידיעתי כיום כל סירי הסולתם אינם תוצרת הארץ, הם מייבאים סירים מחברות שונות בחו"ל על פי התקנים שלהם, וצריך לטבול, אבל אין לברך על הטבילה מחמת הספק. אלא אם כן כתוב שם שהכלי חייב טבילה.

הצטרף לדיון

13 תגובות

  1. יש איזו שותפות של יהודי בענין הזה, הרי חברת סולתם היא בבעלות יהודים, אלא שהם רוכשים סירים בחו"ל ויש קושי בהגדרה של ממתי הם שותפים בענין.

  2. לכבוד הרבנים שליט"א – לפי מה שמבואר בשו"ע יו"ד סי' קכ סעי' א, באופן שהזמנת הכלים ורכישתם נעשו על ידי קניין גמור בין היצרן לבין היבואן, והיהודי כלל אינו שותף בשום צד בחברה המייצרת או בתהליך הייצור (גם אם שמה של החברה הישראלית יוטבע על הכלים), הרי כלים אלו טעונים טבילה בברכה.
    ולפי מה ששמעתי, חברת 'סולתם', רק משווקת, והמפעל לייצור הכלים שהחברה משווקת, נמצא בחו"ל והוא בבעלותו של גוי, וממילא כלים של 'סולתם' טעונים טבילה בברכה. יש לרבנים מידע שלא כך? אפשר להתקשר לחברה ולברר. מישהו שמע שהמציאות היא לא כך?

  3. קראתי, וכוונתי בתגובתי הקודמת לומר שמה שנכון על סיר נכון על מזלג, אני אינני יודע לומר באופן אישי כלום, רק לקרוא כמוך, ולכן הייתי טובל ללא ברכה.