קניית בגדים לתינוק לפני שנולד

כבוד הרב שלום רב
אני מבקשת לברר בשביל חברה בהריון בחודשים הראשונים. היא אמורה לנסוע לחול בקרוב ומתכננת
לרכוש בגדים לתינוק (לפי בדיקה שעברה היא יודעת שיש לה בן). האם מותר שהיא תקנה בגדים לתינוק לפני שנולד?. אשמח לקבל תשובה. תודה רבה ובשורות טובות

תשובה:

שלום רב

אין איסור בכך, אולם קיים כזה מנהג, כמובא בשו"ת עשה לך רב ח"ו עמ' ש, וראה שם הטעם שאם חלילה תארע תקלה והולד ימות תדאב נפש ההורים בראותם את הבגדים. ומכל מקום אין לזלזל במנהגם של ישראל אבל המיקל בכך ודאי לא עובר כל איסור.

לידה קלה ובהצלחה!