לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

יחוד עם בת דודה ובעלה בעיר

שלום כבוד הרב
אני נשוי ואני מזמין בן דוד שלי לבית לשבוע
רציתי לדעת מה בדיוק להיזהר כשאני יוצא מהבית לענין יחוד עם אשתי
אם אני נמצא בתוך העיר ויש לי המפתחות אפשר לסגור הדלת ?
תודה

תשובה:

שלום רב

אכן, כאשר אתה לא בבית יש כאן בעיה. שכן באופן עקרוני אם הבעל בעיר והוא עלול להגיע אם ירצה בכך, אין בעיה של יחוד כאשר הדלת אינה נעולה, אולם כיון שכפי שאני מבין מדובר בידיד קרוב – בן דוד ש”ליבו גס” בה כלומר אתם רגילים לשהות יחד, לא מועיל היתר זה וצריך להשאיר את דלת הבית פתוחה ממש ולא להכנס יחד לחדרים הפנימיים של הבית אלא לשהות בקרבת מקום לדלת.

אפשרות נוספת, שיהיה שם שומר, כלומר ילד קטן בן חמש ומעלה וכיוצא בזה.

מקורות:

אם בעלה בעיר מציל את אשתו מייחוד (כמו שנפסק בשו”ע סעיף ח’ ובחכמת אדם שם ס”ו), ואפילו בפרוצים נאמר היתר זה (ראה באוצר הפוסקים ס”ק ל”א אות ו’ באריכות), ואפילו בלילה, ורק אם אין אפשרות לבעל להגיע למקום זה אין היתר בעלה בעיר כמבואר באגרות משה אבן העזר חלק ד’ סי’ ס”ה אות ז’ וכ”א. אמנם היתר בעלה בעיר אינו מועיל למי שליבו גס בה כמבואר בשולחן ערוך שם, אלא אם כן בעלה משמרה, כגון אם נמצא בקרבת מקום ממש. ובגדר ליבו גס בה נאמרו הרבה גדרים בפוסקים ונראה שהגדר הוא שאם מטיבים זה לזה מחמת הקשר והידידות שיש ביניהם נחשב ליבו גס בה. אמנם אם אין ליבו גס רק באחת הנשים שנמצאות שם היא מצילה את כולם מייחוד, (דבר הלכה י,ד).