קניית קבר מחיים

בס"ד
האם אדם חולה במחלת הסרטן שהטיפול בו עוזר ונמצא ברמיסיה וב"ה מרגיש יותר יכול לקנות קבר מחיים?

תשובה:

שלום רב

כל אדם רשאי לקנות קבר מחיים, ואדרבה, קניית קבר מחיים נחשבת סגולה לאריכות ימים!

רבים הביאו כמקור לכך את המעשה באברהם אבינו, שרכש את מערת המכפלה כולה עבור קברי בני המשפחה שכולם היו עוד בחיים למעט שרה. וראה עוד שו"ת חתם סופר יו"ד סי' שלא בטעם הדבר.

בשורות טובות!