לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חזן שחשוד שאוכל נבלות וטריפות

האם מותר להתפלל במנין שהשץ חשוד באכילת מאכל איסור כגון נבלה וטריפה.

תשובה:

שלום רב

לכתחילה אין להגיש לפני העמוד חזן שאינו מקפיד על שמירת המצוות כהלכה. חז”ל האריכו מאוד בדבר החיוב לחזר אחרי ש”ץ הגון במעשיו ובהנהגותיו, כמבואר בשו”ע בסי’ נג, נה. בדיעבד בשעת הדחק גדול, אם אינו מחלל שבת בפרהסיא הוא מצטרף למנין ויכול להוציא את הרבים ידי חובתם בתפילה.

למעשה לא כל כך הבנתי מה מדובר, תשובתי מתייחסת לאחד שחשוד דרך קבע כך לעשות, אבל אדם שנכשל פעם אחת ועשה תשובה, או שאינו סבור שיש במעשיו חטא, כיון שהוא סומך על כשרות מסוימת שלדעתך אין לסמוך עליה, מותר לו לכתחילה לשמש כחזן!

מקורות:

ראה כאן וכאן.