טעיתי בתפילת ערבית בחתימת ברכה

ערב טוב כבוד הרב
בתפילת ערבית בחתימת אחת מברכות תפילת 18, חתמתי בחתימה אחרת, ואז בלי להתחיל את הברכה האחרת כנראה (אך אולי התחלתי שורה שתיים) חזרתי לתפילה שטעיתי בחתימתה ואמרתי אותה מחדש – האם זה היה בסדר לעשות?
תודה רבה, שבוע טוב בע"ה

תשובה:

שלום רב

נהגת כהלכה! העיקר תלוי בחתימת הברכה, שהיא חייבת להיות כדין, ראה משנה ברורה סי' נט ס"ק ד ובביאור הלכה שם.

שבוע טוב!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה כבוד הרב
    מחילה על ההתעכבות בעניין
    רק מוודא שניסחתי ברור, כשכתבתי שאמרתי מחדש, התכוונתי שאמרתי את כל הברכה מחדש, לדוגמה ברכת השנים ואז גם את חתימתה, עדיין תקין?
    שבוע טוב ותודה שוב :)