מידרסים בנעלים במקום שאין עירוב

שלום לרב
האם מידרסים ורפידות שונות ששמים בנעל, האם נחשבים חלק מהנעל, לעניין יציאה בשבת מרשות לרשות וטלטולם?

תודה מראש

תשובה:

שלום רב

מותר לצאת בשבת מרשות היחיד לרשות הרבים עם מדרסים בנעליים.

מקורות:

ראה גמרא בשבת סד ב שאשה יוצאת במוך שבסנדלה, אף שזה נעשה רק לתענוג ואינו חלק מהנעל עצמה, ובלבד שזה מונח באופן שאינו יכול ליפול [קשור לסנדל או במנעל אטום, ראה טור ושו"ע סי' שג סעי' טו. אלא שנכון להכניס את המדרסים בערב שבת [בדרך כלל בלאו הכי הוא כך] שלא יאה כמערים להוציא חפץ מרשות לרשות בשבת, ראה משנה ברורה שם ס"ק מה.