שידוך ללא שדכן

שלום ומבורך!
האם מותר לפי ההלכה לבחור לגשת לאישה רווקה פנויה בגיל המתאים ולחזר אחריה בדרכי נועם?
פעם שמעתי שיעור של רב מוכר שדיבר הרבה בנושא של שידוכים והסביר את העניין שלפעמים האדם יוצר תלות אצל "השדכן" והדבר פוגע לו בסיעתא דשמייא שלו ואולי אפילו השם כועס על זה.
מה הנימוק הנכון ?
האם מותר לחפש שידוך גם ללא שדכן.

תשובה:

שלום רב,

אין כל איסור לחפש שידוך ללא שדכן, מהמשנה נראה שכך נהגו בעבר. אבל אתה צריך לדעת מה אתה מחפש, אם אתה מחפש בחורה יראת שמים, מן הסתם אותה לא תמצא סתם כך ברחוב, אלא רק ע"י שדכנים. כך היא המציאות היום.

אני מניח שכוונת אותו רב לא שאין צורך בשדכנים אלא לחפש בעצמך ולחזר אחר בנות. אלא כוונתו לומר שלא ייצרו תלות בשדכנים אלא ידעו שהכל מגיע מסייעתא דשמיא ויש לפנות אל המקור ולא רק אל השליח.

שיהיה בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מחילה מכבוד הרב.
    אצל שדכנים מוצאים בעיקר מפחי נפש, אא"כ יש לבחור או לבחורה מעמד וממון. זו המציאות בחברה החרדית.
    מי שרוצה למצוא זיווג, יש אתרי אינטרנט. שמים תמונה וכותבים כמה ממון יש, ובזה נגמר הסיפור.
    מוסד השדכניות טוב שיחלוף מהעולם. נחש מתחת לקש.

  2. הייתי משתכנע מדבריך אם לא שהייתי אתמול בערב בשמחת אירוסין נהדרת שהתבצע למעשה באמצעות שדכן… הכלל שלי בחיים הוא שאין כללים…

  3. המציאות היא שרוב השידוכים לא נעשים באמצעות שדכנים ועדיין כמעט 40% כ,ן וזה יפה.
    כן, חבל שלא לראות תמונה לפני -לפחות לחלק מההצעות _(יש שדכניות שנותנות ויש שלא)
    כי הרבה פעמים זה ממש ממש לא ומורידים ומבזבזים זמן,
    באתרי שדוכים עם תמונה נפגשים פחות וזה + לא מבוטל.