העברת עץ פרי ממקום למקום בחצר

אדם שרוצה להעביר עץ זית שאצלו בחצר ממקום אחד למקום אחר באותה חצר האם ישנה בעיה כלשהי משום בל תשחית או איסור אחר?
וכן כיצד יעשה בכדי שלא יצטרך למנות ערלה מחדש.
וכן אם ישנו עוד דבר שצריך לתת עליו את הדעת..

תשובה:

שלום רב

אם יש חשש שהעץ ינזק מהמעבר, הייתי ממליץ לעשות זאת על ידי גוי, שכן באופן זה האיסור קל יותר וכאשר אין כוונה להשחית אלא להיפך לנוטעו במקום אחר, יש להקל, ראה כאן בהרחבה.

כדי שלא תזדקק למנות שוב שנות ערלה לעץ הזה, יש לעקור אותו עם גוש גדול בו לפי חוות דעת המומחה הוא יכול להתקיים עד שיקלט שוב באדמה, שכן אם יש הפסקה ביניקה הוא נחשב כנטיעה חדשה.

בהצלחה רבה!

מקורות:

ראה חזון איש ערלה סי’ ב ס”ק י – יב.