האם מותר לגנוב לאבא עיתון מאד לא צנוע כדי להפריש אותו מאיסור

אם אני מבקר בבית הוריי ויש עיתון מאד לא צנוע באחד החדרים. האם מותר לי לזרוק את העיתון ללא ידיעתם? (יודגש כי רוב הסיכויים שאף אחד לא יידע שזרקתי אותו)

תשובה:

שלום רב,

מותר. ראה בשו"ע חו"מ סי' תכא סעיף י"ג בסופו  מה התירו לעשות כדי להפריש מאיסור. לכן אם אף אחד לא ידע לכאורה בעצם אתה יכול להפריש אותם מאיסור.

אגב, גם רחל אמנו גנבה את התרפים מאביה כדי שלא יעבוד עבודה זרה. וראה בשו"ת שבות יעקב ח"ג לח שכתב שלדעת מי שאומר שגזל הגוי אסור מן התורה, ההיתר שהיה לרחל לעשות זאת היה כדי להפריש את אביה מאיסור עבודה זרה שגם זה נאסר על גוי. וראה עוד בשו"ת אבני נזר יו"ד קכא ס"ק ד'.

הצטרף לדיון

תגובה 1