אמר הרי את מקודשת לי כדת משה וכו' ולא אמר בטבעת זו

שלום רב,אם בחופה החתן אמר ״הרי את מוקדשת לי כדת משה וישראל״ בלי המילים ״בטבעת זו״
האם צריך לערוך טקס חדש

תשובה:

שלום רב,

מעיקר הדין ודאי יש לומר בטבעת זו, אולם אם לא אמר בטבעת זו, נראה שאין בעיה בקידושין, וראה במקורות.

מקורות:

ראה באר היטב אבה"ע סי' כז ס"ק ג' שאין זה מעכב, וכן כתב בערוך השולחן שם. אולם דע שבזכר יצחק סי' טז רצה לדקדק בדברי הרמב"ם שכתב בפרק ג' מאישות שנוסח הקידושין היא הרי את מקודשת לי "בזה" (כלומר, בדוגמא שלנו הוא בטבעת זו, למרות שבגמרא מופיע תמיד הנוסח המקוצר) שאמריה זו חשובה ומעכבת ואם לא אמר אינה מקודשת. אלא שציין לדברי השו"ע שם סעי' ד' ששם כתב השו"ע שאם לא אמר "לי" אינה מקודשת. משמע שהמילה "בזה" "או בטבעת זו", אינה מעכברת. וראה שם בזכר יצחק שרצה להסביר את שיטתו שמועיל גם קידושי שטר בתור קידושי כסף אם הנייר עצמו שווה פרוטה. משמע שאין צורך לחשוב בדיוק כיצד הוא מקדשה.

הצטרף לדיון

תגובה 1