הפרשת חלה

האם צריך להפריש חלה בברכה מ 2 בצקים שביחד מצטרפים לכדי שיעור הפרשת חלה כאשר בצק אחד מקמח לבן ובצק שני מקמח מלא?
התשובה דחופה מאוד תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אם מדובר בשני סוגי בצקים שאת מקפידה שלא יתערבו הם אינם מצטרפים להפרשת חלה, ולכן אדרבה תשתדלי שלא יתערבו יחד ולא יכוסו באותה מגבת, כדי שלא להכנס לספק חיוב חלה. אולם אם את לא מקפידה שיתערבו אפשר לצרפם ועדיף לשים את כולם באותה קערה יחד.

מקורות:

שו”ע סי’ שכו סעי’ א.